Zomerse tops

Ik had nog wat leuke stofjes liggen voor zomerse tops. De witte reliëf viscose is erg dun en schijnt wat door, maar voor een vakantie top vind ik dat geen probleem. De stof is heerlijk om te dragen, vooral als het echt heel warm is. Het patroon voor de watervalhals is nog wat aangepast. De schouderbreedte van het achterpand is versmald, de schouderbreedte van het voorpand wordt dan tot die breedte gerimpeld. De hals valt zo wat lager en de waterval wat voller. Je ziet ook dat bij zo’n dunne stof de valling erg mooi wordt. Ik denk dat ik deze veel op vakantie zal dragen ????. 

De ruitstof voor de andere top was een beetje dramatisch, hij zat blijkbaar scheef op de rol ???? en tja dan zit er niets anders op dan enkel te knippen. Door het rimpelen van de bovenkant kon ik net echt goed op de strepen letten om ze te laten doorlopen ???? ook in de zijnaad is dat niet perfect gelukt hmmmm tja….. het kan niet altijd zo goed gaan ???? toch vind ik het wel een frisse top geworden voor op de rode rok en op de jeansshort. 

Omdat ik geen elastiek meer had snelde ik naar de lokale stoffenzaak. Natuurlijk bleef er meer aan mijn handen plakken dan de bedoeling was ????. En verdikkeme wat hadden ze mooie stofjes ???? Dus hier een sneakpeak van de volgende projecten! Ondertussen maak ik een planning voor wat ik nog wil maken voor de a.s. reis, wat kan er doorschuiven naar later in het seizoen en eens inventariseren wat ik nu heb en goed past (dus in het koffer moet)……..  want heel veel tijd om alles te maken heb ik niet meer, de reis is al over een maandje ????