Yellow & blue

When my friend Wendy wore her yellow top in travel jersey I just loved it. But being blond I have to be careful whit the tone of yellow. Last week in Maastricht I saw the yellow fabric and decided to give it a go. I was lucky because it was the last piece on the roll and got it all for the price of one meter. Enough to make ruffled cuff for the sleeves and a rest piece to add a stripe on the side of a skirt later.

Toen mijn vriendin Wendy haar gele top in travel stof droeg was ik er meteen weg van. Maar met blond haar moet ik voorzichtig zijn met de de toon van de kleur. Vorige week zag ik in Maastricht de gele stof en besloot er toch voor te gaan. En ik had mazzel, het was het laatste stuk op de rol en dat kreeg ik voor de prijs van een meter. Genoeg om gerimpelde boorden voor de mouwen te maken en om later bij een rok een gele streep aan de zijkant te maken.

I used the coverstitch made the top stitches on the wrong side of the shoulder and side seems for extra decoration. The hem of the ruffled cuffs stays unfinished. Because this top has no bust darts and also because of the kind of fabric you can not avoid the wrinkles when wearing it.

Ik gebruikte de coverstitch om de schouder en zijnaden aan de verkeerde kant door te stikken, dit geeft een extra detail. De zoom van de gerimpelde boorden blijven onafgewerkt. Omdat de top geen coupenaden heeft en ook vanwege de stofsoort, kun je niet voorkomen dat het tijdens het dragen wat rimpelt.

The first me made pants in travel jersey are from winter 2017. I really liked to make new blue and black ones. This time no knee pieces, just straight legs and a little slit at the side bottom. It’s also a bit of a risk to get the pockets look the same. This time I used my calque wheel, what a 💡…… they are identical now. The patterns for the top and the pants are drafted by myself.

De eerste eigen gemaakte travelbroeken dateren van winter 2017. Ik wilde graag een nieuwe blauwe en zwarte maken. Dit keer zonder de knie stukken, gewoon rechte pijpen met aan de zijkant een kleine split. Het is altijd een beetje lastig om de zakkleppen gelijk te laten zijn. Dit keer heb ik daarvoor mijn krijtwieltje gebruikt, wat een 💡…. ze zijn precies gelijk. De patronen voor de top en broek maakte ik zelf.