What about collars

Shirtdress

When making shirts or shirt dresses you need to make a collar. They come in different styles, in one piece or with collar band. In the Minerva Dress I used an one piece collar just as did for my camouflage shirt. In my next project, the midi shirt dress I decided to use the collar with band. Now let me show you the difference.

One piece collar pattern

Als je bloesjes of doorknoopjurken maakt komt daar een kraag op. Deze bestaan in verschillende stijlen, in een stuk of met een staander. In mijn Minerva jurk gebruikte ik de aangeknipte kraag, net als bij de camouflage bloes. In mijn volgend project, de midi doorknoopjurk, gebruikte ik de kraag met staander. Graag laat ik je het verschil zien.

Two piece collar pattern

The one piece collar falls very flat where the collar with band is more standing up. The one piece is good to wear open but when closing up it feels not that great. The two piece collar is very neat, straight and very good to wear close.

De aangeknipte kraag valt heel vlak waar de kraag met staander meer recht staat. De aangeknipte kraag is vooral geschikt om open te dragen, gesloten voelt een beetje raar. De kraag met staander staat meer recht en sluit daarentegen heel netjes.

A good tutorial to add the two piece collar you can find in the instructions of the Montana shirt, I posted here. When my dress is finished I will show exactly how different the look is.

Een goede uitleg hoe je de kraag uit twee delen kunt maken lees je in de instructies van de Montana shirt, die postte ik hier. Zodra mijn jurk klaar is zal ik laten zien hoe verschillend de look is.

One piece collar
Two piece collar