Veritas 125 jaar 

Dit weekend waren we op stap met vrienden naar het Belgische Ieper. Wat een bijzondere mooie histirische plek met een indrukwekkende geschiedenis. Alhoewel ik altijd wat triestig word van oorlog en de ellende die erbij hoort, ben ik blij dat we dit hebben gezien. Het doet je beseffen hoe goed wij het hebben. We bezochten het Museum, de Menenpoort en diverse begraafplaatsen. Genoten van het prachtige weer en de gezelligheid samen. 

En omdat vriend P graag nog even bij de boekhandel binnen wilde, keek ik natuurlijk even bij de zelfmaakmodeboeken. Mijn oog viel op het boek van Veritas. Wauw daar staan prachtige patronen in. Maar toch kocht ik het nog niet.

De hele dag bleef dat boek in mijn hoofd hangen, maar als je veel buiten gaat bekijken is het meenemen van boeken niet echt handig. Maar toen viel mijn oog op een winkel, ???? De Veritas winkel en ja sorry hoor dan moet ik toch even naar binnen. Via de vele “naaigroepen” op Facebook schrijven de Belgische dames dat je speciale naaibenodigheden DAAR kunt krijgen. Dus nam ik een kijkje en verhip uitgerekend zaterdag bestond de winkel 125 jaar. Ik kocht een paar leuke pins voor op mijn jeansjasje en 
kreeg een cadeautje, 2 grappige ringetjes. Ach of ik die draag?

Na de lunch op de markt besloten we met de auto verder te gaan ……. ik zag mijn kans schoon om het boek toch maar even te halen. Misschien is dat niet bij ons in de buurt te krijgen. En weer kreeg ik een cadeautje, nu een leuke ketting. Maar het ging natuurlijk om het boek, prachtig vorm gegeven en er staan heel mooie ontwerpen in…. prachtige inspiratie voor mijn tekenvaardigheden natuurlijk ????

Pas later zag ik dat het om een speciale editie gaat EN dat de dichtsbijzijnde winkel zelfs in Maaseik ligt ???? en in Maasmechelen. Je kunt deelnemen aan een wedstrijd en een Bernette naaimachine winnen. Hiervoor maak je een little black dress gerelateerd aan een vijftal jaar stijlen, 1892 – 1920 – 1960 – 1980 of 2017 ???? dat ga ik nog even lezen. Het boek kost maar €9,95 en is volgens mij echt de moeite waard. Je kunt er meer over lezen op Veritas

Dit weekend dus geen tijd gehad om een creatie te maken, ik sluit het gezellige weekend af met lezen en inspiratie opdoen ….