Traveljersey tops


After the succes of sewing the olive green travelpants, I decided to make two tops that I wanted to make for a while now. One is a tunic to go with the travel leggings, one is lose fit to go with the blue pants.

Na het succesvol naaien van de olijf groene travelbroek, besloot ik om twee tops te maken die ik al een tijdje wilde maken. Een is een tuniek voor op mijn travel legging en een is een losvallende top voor op de blauwe broek.

For the tunic I used a pattern of a dress I drafted last autumn. I really liked the neckline of this pattern and I thought it would be nice to use the coverstitch for topstitching. It’s a lovely piece for the upcoming spring weather next week.

Voor de tuniek gebruikte ik een patroon van een jurk dat ik in de herfst al maakte. De halslijn vind ik zo leuk aan dit patroon en ik dacht dat het wel mooi zou zijn om de coverstitch te gebruiken voor het doorstikken. Het is een leuk kledingstuk geworden voor het aankomende lente weer volgende week.

For the lose fit top I found some inspiration online. The cuffs I bought in our local fabric store and give the top an extra touch. The pattern for this top is based on the pattern of the lose fit blouses I made last spring. This top is really simple to sew. Another lovely piece to go with several pants and skirts I made earlier.

Voor de losvallende top vond ik inspiratie online. De boorden kocht ik in onze locale stoffenwinkel en geeft net een extra touch aan de top. Het patroon is gebaseerd op het patroon van de losvallende bloesje van vorige lente. Deze top is echt simpel te maken. Nog een leuk item dat pas bij diverse broeken en rokken die ik eerder maakte.