There’s something about the dress

Last Christmas I made a dress of leopard woven fabric. I fell in love with the print but once it was finished there was something about it…. just not that what I had wished for. Because of the high collar and me being that tall it’s so much print…… I already shortened it a little, but still I didn’t like it that much…. until today.

Vorige Kerst maakte ik een jurk van geweven stof met luipaard print. Ik was zo weg van de print, maar toen het klaar was……… het was gewoon net niet wat het had moeten zijn. Vanwege de hoge hals en het feit dat ik lang ben is het zo veel print…. ik had hem al iets korter gemaakt, maar ik vond het nog steeds niet mijn ding ….. tot vandaag.

Today I finally took the time to make faux leather stretch leggings, they were in my wishlist for a while. When I tried them on, I remembered that I needed to check how the leopard dress would go with these leggings. And when I tried on a belt too, it all fell in place. That’s what this dress needed!  So I called Mam to help to decide how short the dress had to be. And yes…. this is exactly what I had in mind.

Vandaag had ik eindelijk tijd om de nep leren stretch legging te maken, die stond al enige tijd op mijn wensenlijst. Toen ik de legging paste, viel me ineens in om te kijken hoe de luipaard jurk daarop zou staan. Toen ik er ook nog een riem op deed, viel alles op zijn plek. Dit is was wat de jurk nodig had! En dus belde ik mam en bekeken we samen hoe kort de jurk moest worden. En ja hoor …. dit is precies hoe ik het had bedacht.