Super soft eco jersey

When I saw this off white jersey knit with paint splashes I really fel in love with it. I purchased it at the Dutch online store of Eco Fashion fabrics. This fabric is designed in the Netherlands and made in Europe and has the Oeko-Tex certificate. I think that is why it is the most soft jersey I ever used.

Toen ik deze gebroken witte tricot met verfspatten zag was ik er meteen helemaal weg van. Ik kocht de stof in de Nederlandse online winkel van Eco Fashion Fabrics. De stof is in Nederland ontworpen en wordt in Europa gemaakt, het heeft ook nog de Oeko-Tex certificering. Ik denk dat het daarom de meest zachte tricot is die ik ooit gebruikte.

So let’s get into the pattern of the dress. Again I started with a basic bodice. The burst darts are moved to neckline in two pleats at each site. The sleeves are small cap sleeves that I finished with a new technique I learned in the coverstitch workshop. I made a higher waist band and an A-line skirt.

Laten we het patroon van de jurk verder bekijken. Weer startte ik met het basis patroon over het bovenlijf. De coupenaden zijn verplaatst naar de hals door het maken van twee plooien aan beide kanten. De mouwen zijn aangeknipte kapmouwtjes die ik heb afgewerkt met een techniek die ik in de coverstitch workshop leerde. Ik maakte een verhoogde tailleband en een A-lijn rok.