Summer is here!

This weekend temperatures are rising sky high, summer is here. Time to sew a sunny summer dress. I have the most soft and thin rayon knit in my stash that’s perfect. Last year I won the Aleria pattern by Schnittquelle and I love that dress. The only thing I changed is the top band. I don’t like the bow that much and when I made a top using the same pattern I hacked it, read that here.

Dit weekend stijgt de temperatuur sky high, de zomer komt er aan. Tijd om een zonnige zomer jurk te naaien. In mijn voorraad heb ik nog een mooie zachte dunne viscose tricot die er perfect voor is. Vorig heb ik het patroon Aleria van Schnittquelle gewonnen, een heerlijke jurk. Het enige dat ik er aan veranderde is de hals band. Ik hou niet zo van de strik dus toen ik er een top van maakte heb ik dat aangepast, je leest dat hier.

It should have been a quick sewing project if I didn’t mess it up with the band, finally I decided to finish it by hand. Definitely word it.

Het had een snel projectje kunnen zijn ware het niet dat ik de mist in ging met de hals band, uiteindelijk heb ik die met de hand afgemaakt. Beslist de moeite waard.

No more sewing today, time to read and relax…. have a nice Sunday.

Nu wordt er niet meer genaaid vandaag, tijd om te leze en relaxen…. heb een mooie zondag.