Summer dress 2

As said in my previous blog, I needed new summer dresses. For this crepe George I chose the pattern of a top I made last year. It’s a pattern by Ottobre spring/summer2019. The crepe georgette has no stretch, so if you don’t like to make a dress wit a zipper or buttons, go for a loose fit.

Zoals ik in mijn vorige post vertelde, wilde ik graag nieuwe zomerjurken. Voor deze crêpe georgette gebruikte ik het patroon dat ik vorig jaar voor een top koos. Het patroon is uit de Ottobre spring/summer2019. De crepe georgette heeft geen stretch, dus als je geen rits of knopen wilt, ga dan voor een losse fit.

The pattern comes with raglan sleeves. I shortened them to elbow hight. I lengthened the bodice from the waist by 60cm. That is my favourite skirt length. I added a bow as waistband and lift the blouse part a bit up. Be sure to measure your hips and go wide enough for the loose fit.

Het patroon heeft raglan mouwen die ik verkortte tot de elleboog. Het bovenlijf heb ik vanaf de taille verlengd met 60cm, mijn favoriete roklengte. Een strik dient als tailleband waardoor ik de blouse een beetje kan optillen. Let er wel op dat je de heupomvang goed meet en wijd genoeg maakt voor de losse fit.

I purchased this fabric at Tricots and More. This fabric is also shown in the My Image. It is very versatile ad suitable for many tops or dresses. I just love this print.

ik kocht de stof bij Tricots and More. De stof is ook te zien in de My Image. Je kunt veel kanten uit met deze stof, denk aan tops of jurken. Ik vind de print zo geweldig.