diy, fabrics, Fashion, naaien, selfmade fashion, Stash, stoffen, zelfmaakmode, zelfmaakmode

Stach management

Hoe bewaar jij je stoffen?    Hoe weet je welke al gewassen zijn?  En hoe herken je de linkerkant nog?

Dit zijn vragen die ik vaker lang zie komen en waar ik voor mezelf een handige methode in gevonden heb. Telkens als ik nieuwe stoffen koop beslis ik meteen of deze vallen in de categorie “ik kan niet wachten om te beginnen”. Dan was ik de stof meteen in het kort programma (15min) op 30 graden en dan eventueel in de droger. De stof die klaar voor gebruik is komt in de open kast. De andere stoffen gaan in de gesloten kast.

How do you store your fabrics?
How do you know which one you have already washed?
And how do you recognize the left site?

These are questions that I often see online and where I found  a useful method for myself. Every time I buy new fabrics I decide right away if these are of the category “I can’t wait to get started”. Then I wash the fabric using the short program (15 min) at 30 degrees and then possibly use the dryer. The ready to use fabric I keep in the open cabinet. The other ones go into the closed cabinet.

Voor het herkennen van de goede kant van de stof maak ik een kruis met gekleurd rijg garen. Aan de binnenkant zijn het twee strepen. Zo zie je het meteen.

To recognize the good side of the fabric I make a cross with colored thread yarn. On the inside there are the 2 strokes. So you can see it right away.

Closet cabinet
Ready to use

 

3 gedachten over “Stach management”

  1. Als ik mijn stoffen binnen krijg, haal ik ze zo snel mogelijk onder de lock door. De goede kant (=bovenkant) van de steek aan de goede kant van de stof. Na het wassen vouw ik de stof met de verkeerde kant buiten op. Zo kan ik altijd zien wat wel of niet gewassen is. Waar ik mijn stoffen bewaar? Waar ik het maar kwijt kan. Overal dus: in bakken op de vliering; in tassen op de logeerkamer of in koffers of tassen in mijn naaikamer. Ik begin imiddels wel een ernstig ruimtegebrek te krijgen.

Geef een reactie