One pattern – two styles

When I made the first summer dress recently I had some leftover fabric. Just enough to make a loose fit top with short sleeves. The zebra rayon is so lovely to wear. I used my own drafted pattern without bust dart and some extra width for the loose fit. The top is sewn with the serger and coverstitch, fast and easy….

Toen ik laatst de eerste zomerjurk maakte, had ik een behoorlijk stuk stof over. Precies genoeg voor een losvallende top met korte mouwen. De zebra viscose is zo’n fijne stof om te dragen. Ik gebruikte mijn eigen getekende patroon zonder coupenaad en met extra wijdte voor de losse fit. De top is genaaid met de overlock en coverstitch, snel en eenvoudig….

For the green leopard travel jersey I used the same pattern and lengthened it to a dress. For shaping I made a band in the same fabric. The loose fit gathered with the band is exactly what I had in mind for the dress. I changed the sleeves a little, lengthened the shoulders and added a cuff. I super happy how it turned out.

Voor de groene luipaard travelstof heb ik hetzelfde patroon gebruikt dat ik verlengde naar een jurk. Het striklint is gemaakt in dezelfde stof en geeft vorm. De losse schnitt wordt zo getailleerd en is precies zoals ik het in gedachte had voor de jurk. De mouwen zijn aangepast door de schouders te verlengen en een omslag er aan toe te voegen. Ik ben erg blij met het resultaat.

So one pattern, two different styles.

Dus een patroon, twee verschillende stijlen.