One of those days

Oh heb jij dat ook wel eens….. one of those days ???? je begint ergens aan en vanaf dat je start gaat het mis. Nou zo’n dag was dus vrijdag. Ik had een leuk patroon, van de streep King Louie style en ging die in effen zwart Punta di Roma maken. De bovenkant moest losjes worden zodat een strikband een leuk effect zou geven. Maar ik had krap stof, dus de strook in het midden moest genoeg zijn en reserveerde ik voor de band. Maar er moest ook nog iets langs de hals….. en daar ontstond een vet probleem, wat ik op dat moment nog niet wist natuurlijk.

Eerst de panden aan elkaar en die leuke ribsband op de zijnaad. Nu moet je weten dat ik altijd 3cm naadtoeslag in de zijnaad neem. Want je weet nooit hoe de stof valt en dan kun je nog alle kanten op. Een fijne tip van mijn Juf die ik graag ter harte nam en mij al vaker van een te krap item heeft verlost ☺️. Punta di Roma hoeft niet gelocked te worden en dus liet ik de naadtoeslag zitten, maar met het vastzetten van de band op die naad kun je je voorstellen dat de handel soms verschuift of dubbel gaat zitten, dus hier en daar even loshalen en opnieuw vastzetten ???? het moet wel netjes zeg…. die band zette ik donderdagavond vast en vergde al wat meer tijd dan verwacht. Zou dit HET  voorteken ???? zijn?

Omdat ik vrijdag rond half elf visite kreeg stond ik gelijk op met manlief die naar zijn werk moest. Kon ik meteen na het vouwen van de was, ja huishoud karweitjes gaan voor ????, verder aan mijn project. Hals en mouwen afwerken en de zoom, uurtje of twee moet ie klaar zijn toch ???? nou echt niet…….. zoals ik zei, krap stof genoeg. Dus voor de hals had ik geen schuine bies, wel een rechte over de stofbreedte. Toen ik deze eerst vastzette en omsloeg trok het aan alle kanten, hmmm ???? niet goed dus weer eraf. Dan maar smalle biaisband, chips ook dat ging niet lekker. Weer loshalen, dan een brede biaisband, dat ging wat beter. Dus toen die volledig was bevestigd bekeek ik de halslijn goed, zou dat goed komen met persen? Twijfelachtig ???? Eerst maar de mouwranden afzetten met smalle biaisband en dat ging goed en netjes. Zoom van de rok met de leuke siersteek die ik onlangs ontdekte en me erg goed bevalt om de rekbare stoffen te zomen. So far so good ????.

Maar die halslijn mwhoh ???? dat was het hem echt niet. Dus nog eens loshalen, nog eens nadenken en ach verhip ????die elastische biaisband heb ik toch nog liggen, zou dat het hem zijn dan. En dus dook ik even op YouTube om te kijken hoe je dat ook al weer netjes toepast, eerst met een zigzag en dan omklappen en stikken op de goede kant. Enthousiast begin ik …… en ja hoor…. ???? zet ik hem aan de verkeerde kant vast ????…. damn weer loshalen…….  poging 560 …… en toch moet ik zeggen, het is het waard geweest. Nu nog een band maken en de jurk persen.  Uiteindelijk ben ik erg blij met dit exemplaar. Na alle bonte items heb ik zin in meer effen….. toch ga ik eerst de voorraad stofjes wegwerken ???? 

Zou zaterdag een betere hobbydag worden? ????