New t-shirts

eco fashion fabrics

A few weeks ago we had a lovely early spring weather day. And I noticed I missed some t-shirts for those days. You know those shirts with long sleeves, sporty, comfy and of course stylish. Easy to wear in and around the house, during a hike when no coat needed and of course also suitable for a home office day. And of course I would be making them myself. Tow of them I have already shown, today I finished the last one.
Een paar weken terug hadden we een vroege heerlijke lente dag. En ik merkte dat ik echt een paar t-shirts miste voor zulke dagen. Je weet wel, van die fijne met lange mouw, sportief, comfortabel maar toch stijlvol. Handig om in en om het huis te dragen, voor tijdens wandeling als je je jas uit kunt laten of zelfs te dragen tijdens een dagje thuiswerken. En natuurlijk maak ik die dan zelf. Je bent er al twee zien langskomen, vandaag maakte ik de laatste.

For t-shirts like these I really liked to use good quality and eco friendly fabric. I found the most lovely bio cotton jerseys at one of my favourite Dutch online Fabric store. The patterns for these shirts are all drafted by myself. The dark leopard needed a simple pattern because of the lovely print, the striped fabric could use a bit extra so I added a ruffle in the sleeves and for the plain mint green I used a simple loose fit pattern. In these projects it is a blessing to use the coverstitch machine for the best finish of hems and neckbands.

Voor dergelijke t-shirts wilde ik graag goede kwaliteit en eco vriendelijke stoffen gebruiken. ik vond de mooiste biologische katoenen jersey bij een van mijn favoriete Nederlandse online stoffenwinkels. De patronen heb ik zelf getekend. De donkere luipaard stof had een heel eenvoudig patroon nodig om de print goed te laten uitkomen, voor de strepen stof voegde ik een ruffle toe in de mouwen en voor de effen mint groen gebruikte ik een wijder vallend patroon. Bij deze projecten is het altijd een feestje om mij. Cover stitch te gebruiken, hiermee krijg ik de perfecte zomen en halslijnen.