Live fabric shopping 🛍

Hurray today was the first day we could go fabric shopping on the Maastricht market! And boy did I miss that, nothing beats the live touching of fabrics I must admit. Luckily it wasn’t that crowded, maybe because we were early. And since I scored a few nice fabrics I like to show you my plans. I always keep in mind what I will be making and not just buy because it is a nice fabric. That way I don’t waste to much and the fabric won’t be in my stash for ever.

Hoera, vandaag was de eerste dag dat we weer stoffen konden shoppen op de markt in Maastricht. En jeetje wat heb ik dat gemist, er gaat niets boven het live voelen van stoffen moet ik bekennen. Gelukkig was het niet zo druk, misschien omdat we ook vroeg waren. En omdat ik paar juweeltjes kocht wil ik je mijn plannen tonen. Ik hou altijd in gedachten wat ik wil maken en koop niet zomaar mooie stoffen. Op deze manier verspil ik niet te veel en blijft het ook niet eeuwig in de kast liggen.

This pleated fabric was in sale for €5, The print is so lovely that I couldn’t resist it ant I immediately thought of a long skirt. I also bought a plain black rayon knit for a top to go with it. I bought some extra of the black because I need that for lining in a dress.

Deze plooien stof was in sale voor €5. Ik kon deze mooie print niet weerstaan en dacht meteen aan een lange rok. Ik kocht een effen zwarte viscose jersey voor een stop erbij. Van dit zwart kocht ik wat extra om als voering in een jurk te gebruiken.

Linnen / viscose mix fabrics are really popular at the moment and I liked the old pink blush colour. At first I thought about a shirt dress, but on my way home I remembered the Fiona jumpsuit by FibreMood. Well one of those two for sure.

Een linnen viscose mix stof is er populair op het moment en ik viel voor deze prachtige oud roze poeder kleur. In eerste plaats dacht ik aan een hemd jurk, maar op weg naar huis viel me de Fiona jumpsuit van FibreMood in. Nou zeker een van deze twee.

don’t you live these colours? A perfect match for the denim blue joggers I made last week. Definitely can use another top on those. Maybe a Mabel or something else with lovely sleeves. The knit has a very fine quality, 100% cotton.

vind je deze kleuren niet geweldig? Perfect voor op mijn denim blauwe jogger die ik vorige week maakte. Misschien een Mabel of in ieder geval iets met leuke mouwen. De jersey is van een heel fijne kwaliteit, 100% katoen.

Stenzo knits are very good quality knits and this one I chose because of the colours. Perfect for a summer dress in my favourite pattern. Ever since I made that pattern myself, I sew a new dress every summer. It’s the one with the cross bodice, high waist and short raglan sleeves.

Stenzo tricots zijn van een zeer mooie kwaliteit en deze koos ik echt vanwege de kleuren. Perfect voor een zomer jurkje can mijn favoriete patroon. Sinds ik dat patroon maakte, naai ik elk jaar wel een nieuwe jurk ervan. Het is dat patroon met de overslag bovenaan, de verhoogde taille en kort raglan mouwtjes.