Limburg kleurt roze

Ja, dat hebben jullie natuurlijk vast ook wel meegekregen, onze Tom Dumoulin won de Giro, wat een held die knul. Tom hoefde pas laat op de middag te rijden ????????dus manlief keek nog eerst naar de andere Limburgse trots Max in de F1 ????. En ik had alle tijd voor mijn hobby, alhoewel ik na de start van Tom toch mee heb gekeken hoor. En de stof zondag, die was in de basis ook roze ????!

IMG_9159Jaren geleden kocht ik een top die ik nog steeds graag draag. Inmiddels is het mooie er vanaf maar wegdoen….. nee. Al vaak zocht ik naar een idee om hem na te maken. Nu ik zelf al iets van patroontekenen kan, moet dat toch lukken zou je denken.

IMG_9170

In de Knipmode van mei heb ik een patroon gevonden (jurk21) waar ik de bovenkant van kan gebruiken. De basis is dan weer mijn eigen grondpatroon van de getailleerde jurk. Vanuit het armsgat kon ik de schouderhoogte goed herleiden en bepalen waar het grondpatroon doorgeknipt kon worden. Verder heb ik het rokdeel gerend uit laten lopen. De mouwen maakte ik nog wat korter. In eerste instantie heb ik in de mouwkapjes geen elastiek gezet, maar dat ga ik wel nog doen, nu fladdert het te veel. Ook wil ik de halslijn bij een volgende versie graag wat dieper, gelukkig heb ik donderdag weer les en kan ik advies vragen. Met wat kleine aanpassingen voor de pasvorm bij de oksels is het toch een leuk zomers jurkje geworden waar ik erg blij van word. En natuurlijk kan ik op dit patroon verder voor mijn geliefde top, je snapt dat ik natuurlijk nog wat stofjes heb besteld ????

IMG_9164