Lets go digital 

Je hebt zo van die dingen waarover je leest en denkt ???? briljant net wat ik nodig heb. Iedereen die mij kent weet dat ik wel van de digitale wereld hou. Gadgets vind ik leuk, ik werk veel met mijn iPhone en iPad, het bloggen is wel mijn ding, maar dat er nu ook digitalisering in mijn naaiwereld komt ???? das toch wel bijzonder nietwaar?!

De eerste stap was mijn prachtige naaimachine Husqvarna Opal 690q, die heeft een touchscreen voor de selectie van menu en steken. Het werkt ontzettend handig met een style.

Patronen daarentegen teken ik nog met de hand. Maar een tijd geleden ontdekte ik al dat je dit ook met Adobe Illustrator kunt doen. Er zijn online cursussen te vinden hiervoor, dus je begrijpt dat dit op mijn “to do” list komt. Je moet wel de basis van het patroon tekenen kennen ???? zoals je weet, daar ben ik mee bezig. Toch is dit iets wat ik wel heel graag wil leren. 

Patronen bewaren is zo’n ander punt. Ook daarover had ik al het een en ander gelezen en gezien. Maar nog steeds werk ik met de bladen van Isn’t that sew waarover ik in april schreef. Op zich werkt dat best goed omdat ik de patroondelen in het zakje met het voorblad stop, lapje stof erbij en in 1 oogopslag weet je om welk patroon het gaat. Er is ruimte voor aantekeningen die ik in het verleden op het patroon zelf schreef.  

Maar vandaag zag ik een bericht op Facebook van Madebyxenium over het gebruik van naai-apps ????Ja heus, die bestaan er dus ook ???? zowel voor je iPhone of je Android. En dus ging ik even kijken in de appstore naar de ISewMe app, hij is in Engels maar het is goed te doen. En hoe leuk ???????? je vult er maten in voor jezelf of ook meerdere personen, je patronen vastleggen, projecten indelen en je kunt er aantekeningen in maken. EN het allerleukste en niet onbelangrijk een overzicht van je stofvoorraad maken… ik ben FAN ???? natuurlijk kan ik over een tijdje pas echt zeggen of het handig is.