Leopard print

Last summer , the Plitvice Top in leopard print was one of my favourite summer shirts, see the blogpost here. Because I loved that print so much I decided to buy extra fabric for a long sleeve. I made the long sleeve in October, but it didn’t turn out to be as lovely as the plitvice. Not wearing it, so time to change that one.

Vorige zomer was de Plitvice Top in luipaard print een van mijn favouritete zomer shirts, dat lees je hier. Omdat ik de print zo mooi vond besloot ik extra stof te kopen voor een shirt met lange mouwen. Die maakte ik in oktober, maar het resultaat was toch niet zo mooi als die Plitvice. Omdat ik hem niet draag is het tijd om deze te veranderen.

Those cuffs were way too heavy, the fabric didn’t match the knit fabric. And the design was kind of boring. So first I cut of the cuffs. Because the shirt is a little short now I add a waistband of 5 cm. The sleeves were cut a bit round.

De boordjes waren echt te zwaar en pastte toch niet goed bij de Jersey. Het ontwerp was ook wat saai. Dus allereerst heb ik de boord er af geknipt. Omdat het shirt nu wat kort is, zet ik er een tailleband van 5 cm aan. De mouwen zijn met een ronding afgeknipt.

Round sleeves

Let’s show how to make flounced sleeves. The hem of the sleeve is 30cm, the flounce is 5cm wide. I make a pattern piece of 30cm x 5cm. Than I cut a couple of places almost to the edge and fold one site out so that is a circle. Tape it on a new piece af paper and there is the flounce. The short side is stitched to the hem.

Graag leg ik uit hoe je de volant mouwen maakt. De zoom van de mouw is 30cm lang. Ik maak een patroondeel van 30cm x5cm. Dan knip ik de strook op een aantal plaatsen in tot bijna aan de rand en vouw deze kant open tot er een cirkel ontstaat. Dit plak je op een nieuw stuk papier en dat is de volant. De korte kant stik je tegen de zoom.

Think these changes make the shirt much better.

Denk dat deze verandering het shirt veel beter maakt.