Joy by FibreMood

what a JOY this sporty dress by FibreMood. Today the new magazine is available in the shops. And I was allowed to sew the joy in advance. My husband chose the print of this lovely eco french terry, a perfect fabric for the dress. Of course I added some length to the skirt, but other then that no adjustments at all.

wat een JOY deze sportieve jurk van FibreMood. Vandaag ligt het nieuwe magazine in de winkels en ik mocht al vooruit deze jurk maken. Mijn man koos de leuke print van deze mooie eco french terry, een perfecte stof voor deze jurk. Natuurlijk verlengde ik de rok een stuk, maar verder geen aanpassingen.

The JOY is an easy and quick sew. Because of the uneven stripes the don’t match in the raglan, but on the side seams they do. I like how the little triangle in the neck turned out, I sewed this piece inside out because I wanted the loop cover the raw edge. I basted the piece on the bodice for guidance. For the waistband I used the stripes verticality. They only think I am not so sure if is the high neckline, maybe I will change that or maybe not. Let’s wear it a few times first.

De JOY is een eenvoudig en snel naaiproject. Doordat de strepen niet strak recht zijn matchen ze niet in de raglan, maar in de zijnaad is dat wel zo. Ik ben blij met het driehoekje op de voorkant, ik naaide dit binnenste buiten omdat ik de loop draad aan de buitenkant wilde om de onafgewerkte kant te bedekken. Hiervoor heb ik het stukje er eerst vast gezet met een rijg draadje, hierdoor kon ik aan de achterkant zien waar ik moest naaien. Voor de tailleband heb ik de strepen in de verticale richting gebruikt. Het enige waar ik nog wat over twijfel is de hals hoogte. Misschien dat ik dat nog eens aanpas, misschien ook niet, laat ik hem maar eerst eens een paar keer dragen.