Jersey Knit in Camouflage

Being part of the Minerva Makers team, I was gifted this gorgeous Art Gallery Knit Jersey. What a beautiful quality and eco friendly as well. Perfect fabric for a new dress. The link to the Minerva blog is here: MINERVA.

Als lid van het Minerva Makers team, kreeg ik deze geweldig mooie Art Gallery jersey. Wat een super mooie kwaliteit en ook nog eco vriendelijk. Perfect voor een nieuwe jurk. De link naar het Minerva blog vind je hier: MINERVA.

After sewing many pdf patterns it is time to draft some patterns myself. It is so nice to be creative and design your own patterns. But is always a challenge if the design in my head comes out as it is ment to be. And with this pattern I managed that well. Although be critical at myself, as usual, I will slightly change it next time.

Nadat ik heel wat pdf patronen heb gebruikt, vind ik het nu weer eens tijd om zelf te ontwerpen. Het is zo leuk om creatief je eigen ontwerp te kunnen maken. Maar ik vind het ook wel een uitdaging hoor, komt het eruit zoals ik het in mijn hoofd heb? Nou met dit patroon zeker wel. Alhoewel ik natuurlijk, als altijd, weer iets ga aanpassen voor een volgende keer.

The dress has a doubled front wrap bodice. It is attached in the front by a bias band in the same fabric. I fully lined the front so when it falls open, is shows the same as the outside. Jersey knit is often plain white on the back and it don’t like it if that shows in this dress. The skirt has pleats in the front and the bust dart is moved down to two pleats in the waist. Those pleats give the bodice a relaxed and wider fit. Styled with my favrourite belt this is really my style.

De jurk heeft dubbele overslag panden. De panden zijn bij elkaar gebracht met een bias bandje in dezelfde stof. Ik heb de panden compleet gevoerd zodat als deze open vallen ze hetzelfde uitzien als aan de buitenkant. Tricot is vaak effen wit aan de achterkant en dat vind ik bij deze jurk niet mooi als je dat ziet. De rok heeft voor plooien en de coupenaad is verplaatst naar de taille, ook met twee plooien. Deze plooien zorgen voor een relaxte en losse pasvorm. Samen met mijn favoriete riem is dit echt mijn stijl.