Instant crush stofje

Heb je dat ook wel eens? Dat je een stof ziet en meteen denkt oooohhhhh die vind ik zo leuk ????. Je weet wel zo’n instant crush ☺️.

Dat had ik dus met deze toen we bij Harry Bosch in Eindhoven waren. Een simpel patroon zou het worden. En ja, tuurlijk zei iemand “ben je niet bang dat je er constant in blijft haken?”. Och jawel, maar hoe erg kan dat zijn ????.

En dus ging ik aan de slag. Al meteen bij de eerste naad bleven er draadjes om de voet haken. Dus besloot ik al snel dat een rits een enorm lastig karwei zou zij, dan maar geen rits. Het is toch een beetje rekbaar. Ook heb ik geen voering gebruikt. Ik maak nog een losse witte voering onderjurk want ik ben bang dat het anders toch erg gaat trekken. Maar goed hoe gaan we de hals en armsgaten afwerken? De stroken met draadjes zijn best breed en hoe vouw je dat om ???? ….. ik heb er voor gekozen om stroken te maken van de geweven delen, ze zijn niet schuin van draad dus of dat gaat lukken? Ik heb de randen ere eerst aan geregen, daarna gestikt en plat geperst. Best aardig gelukt. Maar het blijft een beetje een raar jurkje ????

Deze diashow vereist JavaScript.

Vrijdag waren we een dagje shoppen in Antwerpen en daar zag ik een leuk spijkerjasje ???? Als ik dat nu eens een beetje pimp met de restlapjes, dan wordt het misschien nog wat. En zo bedacht ik de rand af te zetten met de stof. Natuurlijk ging ook dat niet vlekkeloos, het lukte wel om een deel met de machine vast te zetten. Maar aan de voorkant langs de vierdubbel doorgestikte rand, nee dat was toch ook voor de machine to much ???? Dan maar met de hand vast zetten. Opnieuw een knoop eraan zetten en voilà, het eindresultaat is dan toch best leuk geworden: