Hurray for a cosy outfit

Who doesn’t want to have a cosy outfit that makes you feel dressed up as well? I sure do working at home a lot. When I was looking for Sweater inspo I found the Talvikki Sweater by Named Clothing. I really love the minimalistic style of fashion they create. Recently I bought the Stella pattern and this Talvikki. Having the perfect fabric in stash nothing stood up in my way to sew it. But as I always like to make complete outfits I was on the hunt for leggings to give with the sweater.

Wie wil er nu geen comfortabele outfit die je ook nog goed gekleed laat voelen? Ik zeker wel, vooral nu ik veel thuis werk. Dus toen ik voor truien inspiratie zocht, vond ik de Talvikki Sweater van Named Clothing. Ik hou erg van hun minimalistische kleding stijl. Laatst kocht ik daarom de Stella en deze Talvikki. Ik had al precies de juiste stof in huis dus er stond niets in de weg om te beginnen. Maar als altijd maak ik graag een complete outfit en dus zocht naar een legging die er bij paste.

For the leggings I like a faux leather look fabric that felt not to plastic and synthetic. Tricots and more has a gorgeous punte with snake leather look, soft on the inside and just enough stretch. Unfortunately I did not check the amount of stretch before I cut the fabric. But as creative as we sewists often are…. I added a side seam band and now it fits almost perfect. Next time I have to rise the back a bit more. It’s kind of low when I sit,

Voor de legging zocht ik een nep leren stof die niet te plastic en synthetisch aanvoelt. Tricots and more verkoopt een prachtige punta met slangenkeer look, heerlijk zacht aan de binnenkant met genoeg stretch. Helaas controleerde ik de hoeveelheid stretch niet voor ik de stof knipte. Maar gelukkig zijn wij naaisters creatief genoeg om dit op te lossen…. ik voegde een band in de zijnaad en nu past hij bijna perfect. De volgende keer moet ik de achterkant iets hoger maken omdat het erg laag zit als ik zit.

Now the sweater, I fell in love with the neckline, those tucks are gorgeous. I decided for size xl but I think l would have been good as well. Because I had a large piece of the Swafing knit, I wouldn’t like to waist. I cut the pattern at the waist line and added 25 cm length, between the pattern pieces. The back is longer than the front bodice and I love the tunic lenght I created. The sleeves were a bit wide for this soft fabric so I did pleat the hem, a nice little detail. What a super comfy outfit, definitely need more of this knit fabric.

Nu de trui p, ik viel op de mooie neklijn met de speciale naden. Ik koos maat xl maar waarschijnlijk was l ook goed geweest. Omdat ik een grote lap stof had, wilde ik deze niet verspillen. Ik knipte het patroon door op de taille hoogte en voegde 25cm tussen de patroondelen toe. De achterkant is langer dan voorkant en ik vind het echt tof dat het nu een tuniek lengte heeft. De mouwen waren erg wijd, zeker voor deze zachte stof, daarom legde ik een plooi in de zoom, een leuk detail. Wat een heerlijke outfit, ik wil beslist meer van deze gebreide stof.