Fulton Cardigan

In autumn and winter cardigans are the best item to colour up an outfit and stay warm. I like long cardigans that are perfect for dresses and skirts as well. Last winter I made the Fulton blazer sweater pattern twice in knit fabrics, a dark grey and a blue one. And I even used the pattern to make a coat in wool and added a zipper, it’s a perfect in between season coat.

In de herfst en winter zijn vesten een goed item om kleur aan je outfit toe te voegen en om je warm te houden. Ik hou van langere vesten omdat die ook handig zijn bij jurken en rokken. Vorige winter maakt ik twee keer een vest van het Fulton Sweater Blazer patroon in gebreide stof, een donker grijze en een blauwe. Ik maakte er zelfs een jas met rits van wol mee, een super “tussen” jas.

I just love this pattern, the collar is such a beautiful detail. But I must admit that this collar also is not the simplest thing to do. Luckily there is a YouTube tutorial for it. I loved to make a Fulton in ocre and I found a lovely knit for it.

Ik vind dit zo’n mooi patroon, het speciale is de geweldige kraag. Maar ik moet zeggen dat dit dan weer niet het eenvoudigste is om te maken. Maar er is gelukkig een YouTube tutorial voor. Ik wilde dan ook een Fulton maken in oker geel en daarvoor vond ik een mooie Jersey.

Today was a very beautiful autumn day to make pictures outside. But the colour of the cardigan looks more green than yellow in the sun. In fact it’s a kind of mustard… well I am very pleased by it.

Vandaag was het een prachtige herfstdag om buiten foto’s te maken. Maar de kleur lijkt door de zon wat groener dan geel. Eigenlijk is het in het echt meer mosterd …. ach ja, ik ben er erg blij mee.