Back to work and back to school!

Het nieuwe seizoen nadert en ik ben volop bezig met mijn moodboard voor de nieuwe collectie. Gericht maken wat ik leuk vind en gericht stof kiezen. Niet te zeer laten leiden door koopjes. Het moet echt een stijl worden, mijn stijl.

The new season is coming and I am continually working on my mood board for the new collection. Aimed to create what I like and choosing the right fabrics for that. Not to be distracted by bargains. I want to make a style, my style.

Het eerste item is een bloesje van peachskin waarvan ik de stof nog had liggen. Het patroon tekende ik zelf met de basis van bloesjes die ik al eerder maakte. Een lossere fit, bredere mouwen en een strik om de mouwen. Een mooie ronde hals met beleg. Het is de eerste keer dat ik met peachskin werkte, een fijne stof voor een bloesje.

The first item is a top of a peachskin fabric which I had lying in my stash quite a while. The pattern is self drafted and based on blouses that I previously made. A looser fit, wider sleeves and a bow to around the sleeves. A nice round neckline with facing. It is the first time that I worked with peachskin fabric, it’s a nice kind of fabric for blouses.

 

3 gedachten over “First item new collection”

  • Lekker vlot modelletje zeg! Vind je peachskin fijn dragen? Ik lees af en toe mensen er nogal over klagen omdat het wel heel warm/zweterig kan worden?
    Ik heb zelf nog een stofje liggen, maar ben nog te druk met andere naaisels om er aan te beginnen. Misschien binnenkort!

    • Dank je. Ja, het is natuurlijk polyester en dat zweet snel. Maar vandaag op kantoor was het aan de frisse kant. Ik vind het voor dit weertype heerlijk dragen. Dus het is ideaal voor de tussen seizoenen en met een katoenen hemdje eronder vond ik het fijn. Ik heb wel bewust voor een losse schnitt gekozen, dat is comfortabel voor zo’n stof. Dus ik zou het zeker in je planning opnemen ha ha. Ik kon dit printje niet laten gaan…. vandaar dat ik overstag ging. Het zal niet mijn laatste peachskin zijn.

Geef een reactie