First dress for spring

French Terry

The fabric for this lovely dress I bought a while ago. I fell in love with the retro print. It’s a super nice french terry, so it’s a little ticker than a cotton knit and of course perfect for spring. A print like this works best with a simple pattern, so I surched in my own drafted patterns. I choose one I already made in August 2017. The dress has princess seems and two pleats in the neckline at each side.

De stof voor deze jurk kocht ik al een tijdje geleden. Ik viel als een blok voor de retro print. Het is een fijne French Terry, dus het is wat dikker dan een katoenen tricot en natuurlijk ideaal voor de lente. Een dergelijke print komt het best tot zijn recht met een eenvoudig patroon, dus zocht ikmtussen mijn eigen gemaakte patronen. Ik koos er een die ik al in augustus 2017 maakte. De jurk heeft prinsessenlijnen en twee plooitjes in de hals aan beide kanten.

Because I only had 1,5m of fabric, I had to be creative for the sleeves. I prefer 3/4 length this time of the year. The upper part of the sleeve is wide and so I could make a pleat and add a 10cm long double cuff.

Omdat ik maar 1,5m stof had, moest ik creatief zijn voor de mouwen. In deze periode van het haar draag ik graag 3/4 mouwen. Het bovenste deel van de mouwen is wijd zodat ik een plooi kon maken voor de 10cm lange dubbele boord.

Unfortunately I didn’t like the neckline and decided to remove the band. Instead I made it a little wider. Now it’s just as I like it.

Helaas vond ik de halslijn niet mooi en ik verwijderde de band. In plaats daarvan maakte ik de hals wat wijder. Nu is het precies zoals ik het mooi vind.