Favourite winter fabrics

Do you have favourite fabrics for winter garments? I sure do. For pants I love to work with scuba crepe jersey, for sweaters or cardigans I love winter jerseys and for shirts I like crepe woven fabric.

Heb jij favoriete stoffen voor winterkleding? Ik in ieder geval wel. Voor broeken werk ik graag met scuba crepe Jersey, voor truien en vesten met winter breisels en voor bloesjes hou ik erg van crepe geweven stoffen.

Online I found gorgeous angora jersey. Winter knits are a bit hard to find and once our local retailer told me they don’t sell it because most people find them hard to sew. I think they are right because I started to sew it only last year. And since I have my Babylock coverstitch it’s so easy to work these fabrics. A very big investment but word every penny.

Online vond ik een hele mooie gebreide angora. Gebreide stoffen zijn niet zo makkelijk te vinden en in onze locale winkel vertelde ze me dat de meeste mensen deze stoffen lastig te verwerken vinden. Ik denk dat ze daar wel een punt hebben omdat ik eigenlijk ook pas vorig jaar met zulke stoffen aan de slag ging. En sinds ik mijn Babylock Coverstitch heb is geen enkele stof meer een probleem. Het was een hele investering maar elke cent waard.

So let me show you my last autumn/winter makes. Again a turtleneck top. I wrote about this hacked pattern in my previous blogpost and this time I made it with bishop sleeves. It’s a simple change as shown in this pattern. The pants are designed by me and it’s a pattern I use a lot. I added faux leather pieces at the front pockets and pocket flaps on the back. The scuba jersey is a bit thicker than the traveljersey that I use for this pattern as well.

Dan laat ik je graag mijn laatste herfst/winter creaties zien. Alweer een coltrui. Hierover schreef ik in mijn vorige blog, daarnaast verander ik de mouwen in bischopsmouwen. Het is een eenvoudige aanpassing zoals je in dit patroon kunt zien. De broek is gemaakt met mijn eigen ontworpen patroon dat ik heel vaak gebruik. De zakken van voren en de kleppen op de achterkant zijn met namaak leer gemaakt. De scuba crepe Jersey is wat dikker dan de travelstof waarvoor ik dit patroon ook vaak gebruik.

The shirt is made of woven crepe fabric. I used my own drafted basic pattern for the bodice. Instead of the bust dart I made pleats to the neckline. I also made a v-neck for the bow. Maybe the bow is a bit too high but therefore it fails in a drape I like. The sleeves are a little wide and just gathered with elastic to give it a casual look.

De bloes is gemaakt van geweven crepe stof. Ik gebruikte het basispatroon voor de panden. In plaats van een coupenaad, maakte ik plooien naar de halslijn. Ik maakte ook een kleine v-hals vanwege de strik. De strik is wat hoog maar ik vind het wel leuk hoe hij daardoor valt. De mouwen zijn iets wijder en worden met elastiek gerimpeld voor een casual look.