Eco Fabric – double gauze

Never before I have worked with double gauze, so when my friend ILSE did and I saw this lovely fabric at Eco Fasion Fabrics, I thought let’s give it a go. Well what is double gauze? Double gauze is a soft, lightweight, and slightly airy fabric. It’s made from two thin and loosely woven layers of cotton that are basted together every ⅜” or so. These stitches form a subtle grid over the entire fabric that can hardly be seen from the right side. And on top, this fabric is eco friendly. When I sew I like to keep sustainability in mind, carefully choose items I wear and buy fabrics that are certified. Therefore I was pleased to find a online shop in the Netherlands.

Ik heb nog nooit iets gemaakt van double gauze stof, maar toen mijn vriendin ILSE het deed en ik deze mooie stoffen zag bij Eco Fasion Fabrics, dacht ik probeer het maar eens uit. Maar wat is nu eigenlijk double gauze? Double gauze is zacht, lichtgewicht en een luchtige stof. Het is gemaakt van los geweven lagen katoen die aan elkaar geregen zijn, ongeveer om de halve cm. Deze stiksels zijn subtiel en nauwelijks te zien aan de goede kant van de stof. En daar bovenop is deze stof ecologisch. Tijdens het naaien van mijn kleding wil ik toch ook duurzaamheid in gedachte houden. Door het zorgvuldig kiezen van dingen die ik ook echt draag en bij het kiezen van de stoffen op te letten op de certificering. Daarom was ik ook verheugd toen ik deze Nederlandse online shop vond.

For the first project is choose the off white animal printed fabric and the Norma pattern by FibreMood. This is no add since I purchased all myself. The bodice of the Norma is very short so I lengthened it by 3cm. In my button boxes I found 2 kind of buttons in the same colour and size. Nice to mix them up. The fabric is very fluffy which gives the gathered sleeves even more body. The fabric is easy to work with and lovely to wear, so light and so soft, I love this.

Voor het eerste project heb ik de off white stof met dierenprint en gekozen, het patroon is de Norma van FibreMood. Dit is geen reclame omdat ik alles zelf kocht. Het lijf van de top is erg kort en heb ik 3 cm verlengd. In mijn knopen boxen vond ik 2 soorten knopen in dezelfde kleur en maat. Leuk te combineren. De stof is erg fluffy en geeft de gerimpelde mouwen nog meer body. De stof is heel makkelijk te verwerken en draagt heerlijk, zo licht en zacht, ik hou er van.