Easy summer dress

It’s very easy to make a summer dress like this one. All you need is a simple pattern for the bodice. I used a pattern for a singlet I made last year. It has no bust darts, although it is not a problem if your pattern has one. The skirt is made of the total width of the fabric and the total length I had. I bought this fabric last year, I thinks it was about 1,5m long and wide.

Het is super eenvoudig om deze zomer jurk te maken. Alles wat je nodig hebt is een patroon van een bovenlijf. Ik gebruikte het patroon van een topje dat ik vorig jaar maakte. Deze heeft geen coupenaden, alhoewel het niet uitmaakt als je een kiest met. De rok wordt gemaakt van de totale stofbreedte en de hele lengte die ik had. De stof kocht ik vorig jaar, ik denk dat hij 1,5 m breed en lang en breed was.

So the first step is the bodice, I decided for a high waist. The front and back is cut on the fabric fold. The skirt has only a seam in the centre back. I sewed the shoulder seam an side seam, then tried on the bodice to see if the waist line was high enough. Next is gathering the skirt. I sewed the back seam and made a notch to mark the centre front and the sides. It is a lot of fabric to gather I must say. Recently I saw a YouTube video where the lady suggested to make 3 baste lines for gathering, it makes gathering easier, more stable and more precise. I machine basted 3 lines starting from side to front to side and side to back to side. I think that made it easier to match the side seam of the bodice as well. Once I matched all the points I could sew on the skirt to the bodice.

Dan is de eerste stap het bovenlijf, ik ging voor een hoge taille. Het voor- en achterpand zijn op de stofvouw geknipt. De rok heeft alleen een naad midden achter. Ik naaide eerst de schouders en dan de zijnaden en paste het bovenlijf om te controleren of dit kort genoeg was en de taille op de juiste hoogte kwam. Het volgende is het rimpelen van de rok. Na het naaien van de midden achternaam, markeerde ik de midden voor en zijnaden. Het is wel veel stof om te rimpelen moet ik zeggen. Laatst zag ik op YouTube een video waarbij de dame voorstelde om 3 lijnen te rijgen voor het rimpelen, hierdoor wordt het makkelijker, stabieler en preciezer. Ik naaide lijnen met de rijg functie van mijn naaimachine. Vanuit de zijnaad langs middenvoor naar de andere zijnaad en vanuit de zijnaad langs middenachter naar de andere zijnaad. Dit leek mij handig omdat dan de zijpunten machten met de zijnaad van het bovenlijf. Toen ik alle punten had laten matchen, kon de rok aan het bovenlijf genaaid worden.

I sewed the waist and the bands on the neckline and armscyes with the new Mettler Seraflex elastic thread. That way those seams have a little extra ease. For an extra nice finish I hemmed the skirt with my coverstitch, 2 colours stitching lines and Mettler seraflex in the looper. I used the same threads for the neckline and armscye finish. I just love my Babylock Coverstitch.

De taille naad en de bandjes langs de hals en armsgaten naaide ik met het nieuwe Mettler Seraflex elastische garen. Zodoende geven deze naden een beetje mee. Als extra mooie afwerking heb ik de zoom van de rok afgewerkt met de coverstitch, 2 kleuren stik lijnen en Mettler seraflox in de looper. Voor de hals en armsgaten gebruikte ik dezelfde draden als afwerking. Ik hou toch zo van mij. babylock coverstitch.

Just in time for another week of summer temperatures this lovely dress is finished. I hope you liked this post and let me know if like more blogs with sewing instructions.

Net op tijd voor nog een week met zomerse temperaturen, is deze leuke jurk klaar. Ik hoop dat je dit blog leuk vindt, laat me graag weten of je graag meer blogs wil met naai tips.