Dress to impress

Jurkjes zijn by far mijn favoriete kledingstuk, ik maak bijna niets anders. En de retro style jurken van King Louie enTante Betsy zijn een ware inspiratie????. Keer op keer kijk ik ook op Pinterest voor leuke ideeën en vaak blijken het dan jurken te zijn van deze merken. En toevallig kiezen mijn medecursiste G en ik vaak dezelfde modelletjes uit. En zo hadden we beide de wens te leren hoe je de raglanmouwtjes maakt. Samen begonnen we aan de techniek voor het tekenen van raglanmouwtjes met oksel. Niet eenvoudig, maar als je het eenmaal door hebt vakterm het goed te doen. Het basispatroon van een bovenstuk met zo’n mouwtje is uitgewerkt en dan wil je dat natuurlijk ook maken ????.

Afgelopen weekend maakte ik de roze jurk met palmbomen. Het bovenstuk was geïnspireerd op een top die ik had. Morgen laat ik dat patroon door mijn Juf  controleren, ik heb er nog enkele vragen over nl. En ondertussen dacht ik al verder op deze basis. Het onderste deel van de jurk van zondag kan ik daar vast voor gebruiken. Dan hoeft alleen de bovenkant te veranderen…… en dus zat ik vanavond aan tafel om heerlijk te tekenen en puzzelen. Het patroon is uitgewerkt en kan morgen mee naar de les. Ben zo benieuwd wat Juf Jolanda zegt en of ik langzaam het werken met patronen en combineren begin te snappen ????