Denim

Enige tijd geleden zag ik pinterest een jurk van denim in meerdere kleuren. Dat leek me weer eens wat anders. Dus ging ik op zoek naar mooie stof en die ik vond bij Textielstad. Omdat ik wilde combineren en de kleuren dan toch goed moeten matchen, belde ik even met de zaak. Een ontzettend aardige mevrouw vertelde me dat ze me een proeflapje zou opsturen van de twee kleuren en omdat de stof bijna op was zou ze deze een paar dagen voor me vasthouden zodat ik eerst de proeflapjes kon bekijken, nou dat noem ik toch echt goede service nietwaar????!

Nog meteen die week heb ik drie kleuren besteld, uit dezelfde serie koos ik nog een lichte denim. De stoffen zijn heerlijk zacht en stretch. Vanwege de combinatie en om te voorkomen dat ze niet alledrie hetzelfde krimpen heb ik de lappen gewassen ????tip van onze Juf???? 

Rest dan nog het maken van het patroon. Het tekenen vind ik zo leuk ☺️ De basis is een rechte jurk, getailleerd in de zijnaad en zonder extra figuurnaad. Omdat ik graag een aangeknipt mouwtje wil voor dit patroon, is de basis de Kimono mouw. Dan nog de vlakken verdelen en klaar is het patroon, de schets van het ontwerp zie je hiernaast. Nadat ik de panden in elkaar had gezet ben ik toch even naar de Modevakschool gegaan, ik twijfelde of het helemaal correct was. En maar goed ook want ik had toch iets verkeerd ingeschat hoe de zijnaden te rijgen. Altijd fijn zo’n vakkundige backup ????!

Het patroon is goed gelukt, de pasvorm is prima. Ik ga dit ook gebruiken voor de zwarte kant die ik nog heb liggen. De bovenste pas wordt dan doorzichtig, het onderste stuk wordt gevoerd. 

Voor het doorstikken van de naden heb ik dikker garen gebruikt. Ik heb niet met de tweelingnaald gewerkt maar gewoon netjes langs elkaar gestikt. Hier en daar ben ik niet 100% tevreden over het stiksels van de hals en mouwranden. Ik heb ze afgewerkt met een biaisband van dezelfde stof. Dus dat ga ik morgen op de les even navragen. Ik heb herhaaldelijk de draad opnieuw ingeregen, het spoeltje opnieuw geplaatst en zelf een nieuwe spoel gesponnen…. toch sloeg het soms wat door. Ook de naald heb ik gecontroleerd en een andere geplaatst. Snap niet helemaal wat daarin mis gaat. Het resultaat daarentegen ???? toch?