Cross dress in style

Op 31 mei schreef ik over de jurkjes van King Louie die ik zo mooi vind. Vooral de zogenaamde cross dress, een overslag bovenstuk, maar geen wikkeljurk. En tja …. dan wil deze modiste zoiets natuurlijk ook zelf maken ????!

Het patroon had ik al getekend en door mijn Juf laten nakijken. Er zit een raglan mouwtje in, zo kun je eventueel een leuke pipingband toevoegen. Het bovenstuk mocht iets verlengd worden. Niet dat als  je je armen omhoog doet de hele handel over je boezem schuift ???? stel je voor zeg ????. Bij de roze palmboomjurk heb ik die zelfde aanpassing ook gedaan voor een volgend exemplaar. Alleen al het bespreken van een patroon vind ik zo leerzaam. 

Zaterdag kon ik eindelijk het patroon testen. Het stofje had ik al in huis maar op de een of andere manier vind ik het soms zo spannend om aan zo’n item te beginnen????…. wat als het tegen valt…. wat als het dan toch niet is wat ik er van verwacht ….. is de stof er wel leuk voor…… en zo schuif ik het project ongemerkt voor me uit …. Maar niet vandaag ???? hey de ???? vraagt ook heerlijk dunne viscose jurkjes ???? dus chop chop aan de slag……✂️????

Voor het afwerken van de hals en mouw heb ik weer voor elastische vouwbare band gekozen net als bij de zwarte jurk. De glanzende kant vind ik bij deze stof niet zo mooi dus gebruik ik de matte kant. Voordeel vind ik dat het mooi blijft zitten en niet lubbert. Natuurlijk heb ik een aantal keren eerst gekozen om onderdelen te rijgen en te passen. Het kost meer tijd maar het resultaat is er ook naar. Al met al ging het enorm voorspoedig en dus voila……❤️cross dress King Louie style. Nu kan ik lekker van de zon genieten vandaag. Fijne zondag!