Blue blue I love you! New coat.

Blue by far is one of my favourite colours. Especially this ice blue. A while ago my friend M and I went to Textielstad in Tilburg. I did not need any fabric at all, but you obviously know how we seamstress are in a fabric store….. LOL. My friend chose the bouclé in a beautiful dark wine red that suited her gorgeous, she wanted to make a cardigan kind of coat. I loved the idea and when I saw the ice blue boucle….. well let’s make a coat too. We chose nice matching lining to go with it.

Blauw is absoluut een van mijn meest favoriete kleuren. Zeker dit ijsblauw. Een tijdje geleden gingen mijn vriendin M en ik naar Textielstad in Tilburg. Ik had eigenlijk geen stof nodig maar je weet vast hoe dat gaat als een coupeuse in een stoffenwinkel komt … LOL. Mijn vriendin koos een prachtige bouclé in diep donker wijn rood dat haar prachtig staat, ze wilde er een vest jast van maken. Ik werd enthousiast van dat idee en toen ik de ijsblauwe kleur zag …… nou ja laten we ook een jas maken toch. We kozen nog mooie bijpassende voering.

When I decided to go for a full lined coat I chose the FirbreMood Roma pattern. I loved the oversized look of it. But because I did not want it to be to big I made size M. I change the collar because of the very thick fabric. I was not sure if I could do the collar right if I would stick to the pattern. I change like this is very simple. Just ad the original collar tot the front piece at the notches. Same for the facing of the front.

Toen ik bedacht dat het een gevoerde has zou worden koos ik voor patroon Roma van FibreMood. De oversized look vind ik erg leuk. Maar omdat ik hem niet te groot wilde maken heb ik maat m gekozen. De kraag heb ik veranderd vanwege de dikke stof. Ik was er niet van overtuigd dat ik die met zo’n dikke stof netjes zou krijgen volgens patroon. De aanpassing is heel eenvoudig. Plaats de kraag op het voorpand conform de markeringen. Hetzelfde doe je bij het beleg.

The bouclé fabric is very warm. I love the detail of the pockets and I am very happy with my final coat. It is trendy, the length is perfect, I didn’t add any extra and I am 1,78m tall. But I did add some extra lenght to the sleeves. I think you will see me wear this one very often.

De bouclé is erg warm. Ik vind de details van de zakken erg mooi en ik ben heel blij met het eindresultaat. De jas is trendy, de lengte perfect, ik heb hem niet verlengd en ik ben toch 1,78m lang. Maar wel moest ik de mouwen verlengen. Ik denk dat je me deze jas veel zult zien dragen.