Birthday dress

What better to wear on your birthday than a new self made dress. For a few years now I make a birthday outfit. Mostly a dress. For today I chose a gorgeous fabric by Atelier Brunette in a colour that is a bit out of my comfort zone, the posie chestnut. This Ecovero viscose has texture that makes it just something special.
Wat is er nu beter dan een nieuwe jurk op je verjaardag? Al een aantal jaren maak ik een verjaardagsoutfit en meestal een jurk. Voor vandaag heb ik een prachtige stof van Atelier Brunette gekozen in een kleur die buiten mijn comfort zone valt, de posie chestnut . Deze Ecovero viscose geeft een structuur die hem echt speciaal maakt.

A beautiful fabric deserves a beautiful design. I admire the Sew Over It patterns for a while and went for the Lois dress, the wrap bodice with collar and the a line skirt make this a perfect design. For the next one I will lenghten the bodice 2cm, other than that I didn’t need any adjustments.

Een mooie stof verdient een mooi ontwerp. Al een tijdje ben ik onder de indruk van de Sew Over It patronen en nu ging ik voor de Lois jurk, de wikkel bovenkant met kraagje en de a lijn rok maken dit een perfect design. De volgende keer verleng ik het bovenlijf toch met 2 cm, maar anders dan dit hoefde ik niets aan te passen.