Autumn break sewing

After a big sewing space clean up I didn’t sew as much as planned for my autumn break. The projects I started took more time than expected. It al comes down in details that have to be right. First I made a long shirt dress, than classic pants and a blouse to go with these pants. In the end of course really nice garments.

Na een grote schoonmaak van mijn naai atelier heb ik niet zo veel gemaakt als dat ik had gepland voor de herfstvakantie. De projecten waar ik aan startte kosten meer tijd dan verwacht. Dat komt door alle details die natuurlijk wel goed moeten zijn. Als eerste maakte ik een lange jurk, dan een klassieke broek en een bloes voor daarop. Eindresultaat natuurlijk wel mooie kledingstukken.

The dress is based on the Emilia by FibreMood. I lowered the neckline and added shirring elastic in the sleeves. Because of the loud print I like to show a bit more neck. The fabric is a lovely rayon woven I purchased on the market a while ago. I love to wear it now with black boots but I think it will look great with white sneakers in summer as well.

De jurk is gebaseerd op de Emilia van FibreMood. Ik verlaagde de hals en gebruikte smok elastiek in de mouwen. Vanwege de drukke print vind ik het mooier om iets meer van de hals te zien. De stof kocht een tijd geleden op de markt en is een mooie viscose geweven stof. Ik draag de jurk nu graag met zwarte laarzen, maar ik kan me voorstellen dat hij ook mooi is met witte sneakers in de zomer.

For the classic pants I really challenged myself. The virgin wool in olive green is sponsored by Minerva and deserves great classic details. I added flaps to the pockets in the front, faux welt pockets on the back and I stitched a tiny seam in the middle of the front legs. You can chose to press a seam like that, but I hate it when it is that perfect anymore after a while, by stitching it it stays in place. I designed the pattern myself, but if you like pants like these I really can recommend the North point trousers by Itch to Stitch. #ad.

Voor de klassieke broek heb ik mezelf behoorlijk uitgedaagd. De Virgin wool in olijf groen werd gesponsord door Minerva en verdient mooie details. Ik voegde kleppen toe aan de zakken voor, nep paspel zakken achter en ik stikte een smalle naad middenvoor over de pijp. Je kunt zo’n naad ook erin strijken maar ik vind het vervelend als die er na een tijdje niet meer zo strak in zit. Het patroon maakte ik zelf, maar als je een dergelijke broek wilt maken kan ik je ook de North point trousers van Itch to Stitch aanbevelen, #ad.

And at last the blouse. I used a Traveljersey knit I purchased a while ago. The colour is way out of my comfort and is kind of brik rusty orange brown. I intended it to be joggers but since I changed my mind when I saw how great the colour goes with the trousers. I liked to give the blouse cuffs and collar with shirring elastic. But what a struggle that turned out to be….. with shirring elastic it al comes to finding the good settings of your sewing machine and winding the bobbin exactly tight enough. The pattern of the blouse is again my own basic pattern without tailored seam, just straight.

En als laatste de bloes. Hiervoor gebruikte ik travelstof die ik een tijdje geleden kocht. De kleur is echt uit mijn comfort, een soort van rode steen roest oranje bruin. Ik had er eigenlijk een jogger van willen maken maar toen ik zag hoe mooi de kleur bij de broek paste, veranderde ik mijn plan. Ik wilde graag manchetten en kraag met smok elastiek maken. Maar oei oei eat was dat een gevecht…. met smok elastiek komt het neer op het vinden van de juiste instellingen van je naaimachine en het goed opwinden van het spoeltje precies strak genoeg. Het patroon van de bloes is gebaseerd op mijn eigen basispatroon zonder getailleerde figuurnaden, gewoon recht.

If you are interested in following the processes of my making garments, please take a look on Instagram, the follow button is on the right. I regularly post a lot of pictures there. So you don’t have to wait for a blog to see what is going on.

Als je geïnteresseerd bent in het maak proces van mijn kleding, kijk dan eens op Instagram, de volg button staat rechtsboven. Ik post daar regelmatig foto’s en je hoeft niet te wachten op een blog om te zien waar ik mee bezig ben.