Aanpassen

Als je veel afvalt en ik mag toch wel zeggen dat 10 kg veel is ☺️, moet je helaas ook het eea aanpassen. Inmiddels zijn veel jurken te groot geworden. De wintercollectie kan worden opgeruimd, dus maak ik net zo lief weer wat nieuws.

Echter een van mijn favorieten, de zwart/wit gestreepte jurk, wilde ik toch wel wat aanpassen. Er zijn twee kleine plooitjes toegevoegd aan de voorkantrok, figuurnaadjes in het voorbovenoand en ik had bedacht dat een band van boordstof wel leuk zou zijn. De allereerste versie van deze was half lang tot de kuit, die had ik al ingekort maar de stof krimpte nog wat extra waardoor ik hem zelfs wat kort vond geworden. De boord zou dat dus ook oplossen.????Om hem wat meer door te kunnen dragen heb ik de mouwen ingekort. Als finishing touch heb ik er een roos opgeplakt.  Links zie je de oude wijde versie nog.

Gisterenavond heb ik het basispatroon van de rok opnieuw getekend, de heupwijdte was alweer minder geworden…… De blauwe Punta di Roma had ik nog liggen, samen met de streep boordstof. Die laatste was wel erg scheef, ik kon hem maar niet recht geknipt krijgen ???? het werd korter en korter. Dus besloot ik dat ik dan maar niet te zeer op de streepjes moest letten. Ook deze heb ik nog even opgefleurd met leuke vlindertjes. Het is een heerlijke rok geworden, met sneakers eronder zul je me hier veel in zien.